De ce?

Standard

De ce exista profesori de treaba si profesori antipatici? De ce exista profesori severi si profesori indulgenti? De ce exista profesori care-si aduc problemele de-acasa la scoala? De ce exista profesori care au preferati si care au grija ca asta sa fie evident? De ce exista profesori care stiu sa predea si profesori care pur si simplu vin la catedra pentru ca… sunt obligati sa-si faca meseira pe care si-au ales-o?

De ce nu pot fi profesorii doar profesori?
Pur si simplu profesori…

Evident ca intre noi, elevi si profesori, este o diferenta de ani; experienta; cunostinte; interese; principii; valori etc.etc.etc. da’ oamenii care stau in banci, in fata ta, au un suflet. Si da, zic bine oameni si subliniez treaba asta, pentru ca unii dintre voi, domnilor, ati uitat ca pe la saptispe ani avem personalitate. Si chiar daca nu aratam… sau nu pare ca dam prea multa importanta… ne doar cand ne reprosati, uneori din plitiseala; din amuzament sau alte ori din necunostinta de cauza, anumite lucruri despre care, in definitiv, nu stiti nimic.

N-am trecut niciodata printr-o criza adolescentina in asa hal incat sa ma intreb: „Cine sunt eu?” sau „Ce se intampla cu mine”… dar trebuie sa recunosc ca cel care zicea ca „La scoala invatam sa uram scoala” avea dreptate.
Nu materia; nu lucrarile; nu tezele; nu programul; nu colegii; nu stresul; nu femeia de servici… ci pur si simplu profesorii!!!

P.S: Poate ca sunt eu defecta… Dar jur ca pot face rost de cel putin 200 de oameni care sa fie de acord cu mine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s