Cincisprezece minute

Standard

A plecat. Si-a inchis telefonul. Nici o secunda n-a mai suportat sa vada cum totul in jurul ei se transforma intr-o chestie pe care n-o putea intelegea. Oribil. Exact cincisprezece minute de distractie. Restul a fost ca o deceptie zgomotoasa. Melodii lacrimogene care-i aminteau de el cat de plictisita era de tot.
O bere, o tigara, alta bere, alta tigara etc.etc.etc.
Mereu au enervat-o persoanele care fumau la concerte. A suportat ani si ani persoane care fumau: in fata, in spate, in stanga, in dreapta, la cinci metri departare. Acum ca ea fuma, ceilalti n-aveau decat sa o suporte. Dar de data asta era pe cale sa ii bage tigara aprinsa pe gat primului care comenta ceva, daca s-ar fi gasit cineva care sa comenteze.
S-a intors pentru cele cincisprezece minute cu riscul de a se reintalni cu el. Stia ca daca il va vedea nu va mai fi asa tare pe pozitii. Stia ca va ceda.
El a venit. Ea incerca sa fie indiferenta. El a facut-o sa rada. Ea nu mai era sigura. Si uite-asa s-au impacat iar. Datorita celor cincisprezece minute.
Mintea i s-a golit in momentul in care auzea versurile alea si realiza ca juma’ din ele erau pentru el. „Tu nu stii sa iubesti”. „Pentru iubire e nevoie de doi”. Deceptia.
Si-apoi trupa aceea. Melodiile acelea. Oamenii care dadeau din cap. Auch. I s-a sters memoria. Era mult mai bine. Nici nu-si amintise de ce isi inchisese telefonul. Dar cele cincisprezece minute au meritat.

Reclame

Un răspuns »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s