Sunt om şi pot iubi, deci pot totul

Standard

Văd că lumea tot intră pe blogul meu căutând un eseu pornind de la ideea că: „Sunt om şi pot iubi, deci pot totul„. Îmi pare rău de ei că ajung aici şi că nu găsesc ceea ce căutau. Pentru că am decis acum mult timp că de azi o să fiu mai bună, o să fac eseul respectiv. Şi lumea care intră să rămână.

Sunt om şi pot iubi, deci pot totul

Se ştie că ataşarea de anumite persoane / fiinţe este o caracteristică a oamenilor şi nu numai. Animalele se ataşează de oameni, oamenii se ataşează de oameni, deci cu toţii suntem capabili de a primi şi de a oferit iubire. Ne simţim mai liberi când sufletul nostru e plin de iubire şi de optimism decât atunci când totul se rezumă la o ură cu rădăcinile undeva în trecut. Iubirea ne înalţă, dar la un moment dat ne poate coborî undeva sub limitele tristeţei. Totuşi nimeni nu se opreşte în loc pentru durerea ta. Viaţa îşi continue cursul normal şi mereu vor exista pe stradă doi îndrăgostiţi care să se ţină de mână. Mereu va exista iubire, pentru că este un sentiment uman pe care toată lumea îl trăieşte puternic în interior la un moment dat. Când iubeşti ai impresia că toată lumea e a ta şi inevitabil eşti fericit. Fericirea e mai importantă ca orice, nu?
Sentimentul acesta, numit şi iubire, pare a fi unul dintre cele mai complexe. El se manifestă sub diverse forme, chiar dacă în primă instanţă cu toţii se gândesc la persoana pereche. Nu! Poţi iubi o prietenă, o rudă, o fiinţă, chiar şi o plantă. Orice lucru e demn de iubire. Se spune că suntem pe pământ cu un scop, poate acela e de a primi şi de a oferi iubire. Cine ştie?
Deşi cuvintele pot descrie orice, iubirea nu se poate exprima. Căci ca să iubeşti sincer trebuie să simţi, nu să explici.
Suntem oameni şi să iubim face parte din construcţia noastră interioara. Şi pentru iubirea noastră, putem muta şi munţii din loc. Iubirea ne face invincibili, ne face mai puternici şi pe deasupra atingem apogeul fericirii noastre.
Aşadar, este un sentiment comun rasei umane. Suntem oameni şi putem iubi, deci putem totul.

Asta trebuia să apară ieri pe 1 pe blog, dar din cauza unor mici probleme… apare azi.
Oricum din punctul meu de vedere nu sunt decât nişte cuvinte asociate prost. Ştiţi mai bine ca mine că atunci când mă apuc eu să scriu despre iubire… e sărbătoare.
Reclame

5 răspunsuri »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s